Jak zařídit moderní dětský pokoj pro kluka

Zařídit malý či velký dětský pokoj pro kluka tak, aby byl praktický a navíc útulný, není vždy snadné. Základem je rozdělení pokoje do tří zón na hraní, spaní a učení, vsadit na kvalitní vybavení spíše v neutrálních tónech a lehce jej doplnit doplňky, dekoracemi a bytovým textilem různých barev i vzorů. Chybět nesmí dostatečné osvětlení, které tvoří centrální světlo doplněné o světla u stolu či postele.

Dětský pokoj plný inspirace a hravosti

Při výběru barev nemusíte zůstat jen u modré, dejte šanci neutrálním odstínům, jako je bílá, béžová a šedá. Skvěle se kombinují s dalšími dekoracemi, které by v dětském pokoji neměly chybět. Prostor zútulní obrázky, dekorace na stěnu, fototapety a samolepky s dětskými motivy, zvířátky a kreslenými postavičkami. Základ tvoří dětská postýlka nebo postel, přebalovací pult časem vystřídají skříně, komody, truhly, regály a police pro uložení oblečení, hraček, knih i sportovních potřeb pro kluky. Na zeď, police i regály vystavte osobní fotografie, kreativní výtvory, vítězné trofeje i školní úspěchy.

Klučičí pokoj pro školáky i předškoláky

Z herny se časem stává studentský pokoj a v místnosti nesmí chybět prostor pro soustředění a učení. Jestliže pokoj sdílí sourozenci, každému vyčleňte jeho část, kde se nebudou rušit při spánku, hraní a učení. Místo ušetří patrová postel nebo pohovka s úložným prostorem. Pokoj zařiďte neutrálně, ať přílišnost barev neodvádí pozornost od učení a zbytečně nerozptyluje. Doplňte funkční stůl a židli i dostatek osvětlení v podobě lustru i doplňkových světel ke stolu a posteli v podobě stolní lampičky. Prostor dolaďte bytovým textilem a pěkným povlečením s dětskými motivy, zvířátky a postavičkami.

Vhodné barvy do dětského pokoje pro kluky

Při výběru barev do klučičího pokoje myslete na to, že teplé barvy působí vesele a povzbudivě a studené barvy vedou spíše k pasivitě. Tmavé odstíny barev uklidňují, ale zužují prostor, kdežto světlé pastelové odstíny jej opticky zvětší a rozjasní. Zaměřte se na dětský nábytekneutrálních barvách s dostatkem úložných prostor, do kterých schováte vše, co se jinak běžně povaluje na zemi, na židli a na posteli. Během prvních let se hodí i kvalitní koberec, pufy a polštáře pro hraní na podlaze. Zájmy kluků se často mění, samolepky a dekorace můžete volně střídat a pružně reagovat.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.