Jak zařídit moderní dětský pokoj pro dívku

Moderní dětský pokoj pro holčičky a slečny by měl být místem v jednotném stylu, vybavený praktickým nábytkem se spoustou dekorací a zábavných doplňků, které všechny holky milují. Nejdůležitější je, aby zohledňoval všechny důležité činnosti, tedy možnost odpočinku, hrací prostor i místo na studium. Měl by odrážet to, co vaše dcera miluje a ráda dělá, její věk, vlastní vkus a styl.

Dětský pokoj, který baví a inspiruje

Dívčí pokoj je místem, kde se propojuje prostor pro hraní, spaní i učení. Nad vším vládne zábava, rozvíjení kreativity a vlastních zájmů, které se odráží v designu pokoje pro holku. Pro vzbuzení smyslu pro pořádek dejte do dětského pokoje různé typy úložných prostor, jako jsou dětské skříně, komody, truhly, úložné regály a police pro uložení oblečení, hraček, knih, sportovních potřeb i kreativních sad pro tvoření. Vystavte zde její osobní fotografie, umělecké výtvory, vítězné trofeje i školní úspěchy.

Vhodné barvy pro moderní dívčí pokoj

I když v mnoha pokojích pro malé princezny kraluje růžová či lila, můžete vsadit na její jemný pastelový odstín, anebo tuto barvu použít jen na doplňky a dekorace nebo na bytový textil. Vše jde pak snadno obměnit podle toho, jak se mění zájmy vaší dcery. Při vybírání nábytku do dívčího pokoje je skvělou volbou neutrální bílá a šedá. Tyto nadčasové barvy se hodí k jakýmkoliv jiným barvám. Pro další nábytek a doplňky můžete použít i jiné pastelové odstíny, třeba uklidňující světle modrou. 

Nadčasový nábytek jako skvělý základ

Pevný základ z kvalitního nábytku, jako je postel a skříně, flexibilní úložný prostor v podobě komod, regálů, boxů a polic s dobře promyšlenými dekoracemi, lustry i osvětlením, textilem, zrcadly a výzdobou stěn třeba samolepkami, vystačíte do dospívání jen s malými obměnami. Během prvních let oceníte i kvalitní koberec a pufy pro hry na podlaze. Přidejte pár jemných polštářů a jemné deky, funkční stůl a židle. Klidně přidejte koutek na čtení nebo oblíbenou skrýš v podobě stanu či domečku.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.